MyKerkyra.gr
Η τρελοκέρκυρα στο ίντερνετ!

Εσύ, είσαι αρκετά τρελός?

(ή τρελή, ανάλογα το φύλλο)

Σύνδεση


_MB_SYSTEM_LPASS

Συνδεθείτε τώρα μέσω facebook


:: Πρωτοσέλιδα ::
 
Καύσιμα: Οι χαμηλότερες τιμές στην Κέρκυρα
 
Facebook Activity

 
Πές το...
 

Πως να φτιάξετε Τζιτζιμπίρα

  (10248 αναγνώσεις)
Πως να φτιάξετε Τζιτζιμπίρα

Η τζιτζιμπίρα είναι ένα παραδοσιακό, δροσιστικό, εύγευστο και τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ.

Το μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη χώρα μας είναι η Κέρκυρα, κατάλοιπο της αγγλικής κυριαρχίας στο νησί. Είναι εκρηκτικό μείγμα, γι’ αυτό και δε μεταφέρεται εύκολα. Καταναλώνεται κυρίως την περίοδο από το Πάσχα έως το φθινόπωρο. Συντηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 μήνες η και περισσότερο.
Το βασικό συστατικό της τζιτζιμπίρας είναι το τζίντζερ.

Το τζίντζερ προέρχεται από την Ανατολή. Το ενεργό συστατικό είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές αντιπυρετικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το χρησιμοποιούμε για την καλή χώνεψη, για το κρυολόγημα, το στομαχόπονο, τον πονοκέφαλο. Μειώνει την χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα. Κ.τ.λ.

Είναι γενικά πολύ καλό για την υγεία μας και ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώνουμε καθημερινά είναι με την μορφή μιας δροσιστικής και γευστικής τζιτζιμπίρας.

ΥΛΙΚΑ

  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1,5 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Ελάχιστη μαγιά για ψωμί
  • Χλιαρό νερό

Από την enallaktikidrasi.com


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
« »
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 01
Προβολές: