MyKerkyra.gr
Η τρελοκέρκυρα στο ίντερνετ!

Εσύ, είσαι αρκετά τρελός?

(ή τρελή, ανάλογα το φύλλο)

Σύνδεση


_MB_SYSTEM_LPASS

Συνδεθείτε τώρα μέσω facebook


:: Πρωτοσέλιδα ::
 
Καύσιμα: Οι χαμηλότερες τιμές στην Κέρκυρα
 
Facebook Activity

 
Πές το...
 

Ειρήνη Πέννα

  (4383 αναγνώσεις)
Ειρήνη Πέννα

Γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα από όπου έλκει και την καταγωγή της.

Έλαβε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον καταξιωμένο ζωγράφο Σπύρο Αλαμάνο και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας σε μονή του νησιού οι ανησυχίες της έδωσαν το ερέθισμα να προχωρήσει σε σεμινάρια καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι εκπαιδεύτρια στη τεχνική του Paverpol textile hardener και έχει οργανώσει και υλοποιήσει εργαστήρια Paverpol για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κερκύρας και την Εθνική Πινακοθήκη – παράρτημα Κερκύρας. 
Στο ενεργητικό της έχει πέντε ατομικές εκθέσεις:

2005 Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας

2006 πολυχώρος τέχνης « Mask Café»

2006 εκθεσιακός χώρος Ανεμόμυλος Γαρίτσας

2010 Gallery Tenedos Corfu

2011 Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

2012 Personal Affairs Design
και συμμετοχή σε 65 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βόλο, Ναύπακτο, Λευκάδα, Πάτρα, Άνδρο, Σίφνο, Χανιά, Κέρκυρα, Ιταλία.

Συμμετείχε στις εκθέσεις Chianciano Art Museum, Comune Agliano Terme (Italia), Premio internazionale Tokyo 2011 και Μέγαρο λόγου και τέχνης Πάτρας, Πανεπτανισιακή Έκθεση Ζωγραφικής Λευκάδας, Πολιτιστικό χώρο « International Action Art» του Ομίλου Unesco, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Gallery Enigma Αθήνα, Designer’s dot Gallery Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός Αθήνα.
Έχει εργαστεί σε εργοστάσιο πορσελάνης ζωγραφίζοντας πάνω σε πορσελάνινα σερβίτσια διακοσμώντας τα και είχε την καλλιτεχνική επιμέλια των σκηνικών για δύο πλατό σε τοπικό κερκυραϊκό κανάλι (corfu channel).

Είναι μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης, του Φυσιολατρικού Συλλόγου Πάτρας, του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, της Φωτογραφικής Λέσχης Κερκύρας, της Πανελλήνιας Ένωσης Λόγου και Τέχνης και της Unesco Ν. Πειραιώς και Νήσων και δίνει το ενεργό παρόν σε καλλιτεχνικές διοργανώσεις.

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλο τοπικής εφημερίδας και πινακές της έχουν χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του Υπουργείου Υγείας, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της οργάνωσης «Φλόγα».

Έχουν γράψει για την δουλειά της η Εύα Περδίκη Ιστορικός Τέχνης, Μαρίνα Παπασωτηρίου επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, Μαρίνα Μαυρομιχάλη Επιμελήτρια της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μαρία Πλασκασοβίτη με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και του πολιτισμού, και ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος Συγγραφέας, Ζωγράφος, Δρ Νικόλαος Παπαδημητρίου Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έργα της βρίσκονται στην Κινεζική Πρεσβεία Αθηνών, στο Δημ. Θέατρο Κερκύρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε Ιδιωτικές Συλλογές Ελλάδας και Εξωτερικού.

"Σε ένα νησί όπως η Κέρκυρα που εκτός των άλλων, έχει να επιδείξει πλούσια παράδοση και έργο σχετικά με το σκάκι, η έμπνευση μιας Κερκυραίας ζωγράφου από αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

Η Ειρήνη Πέννα εμπνέεται από το παιχνίδι και δημιουργεί έργα από σινική μελάνι και μικτή τεχνική, μέσα από τα οποία είναι φανερή η διάθεση της να αντιμετωπίσει τη σκακιέρα και τα πιόνια της σαν αλληγορική απεικόνιση του ατομικού και συλλογικού πεδίου στο οποίο αναπτύσσεται η καθημερινότητα μας, με  όλα όσα αυτή συνεπάγεται.

Μέσα από τη χρήση λίγων αλλά επιβλητικών χρωμάτων και υφών κάθε έργου της Πέννα μπορεί να ιδωθεί σαν στιγμή , σαν μια κίνηση στην σκακιέρα της ζωής μας, πάνω στην οποία ο καθένας καλείται να πάρει τις αποφάσεις του , ακόμα και αν όλες δεν καταλήγουν σε κίνηση Ματ."

Μαρίνα Παπασωτηρίου
Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης
Παράρτημα Κέρκυρας


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
« »
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προβολές: