MyKerkyra.gr
Η τρελοκέρκυρα στο ίντερνετ!

Εσύ, είσαι αρκετά τρελός?

(ή τρελή, ανάλογα το φύλλο)

Σύνδεση


_MB_SYSTEM_LPASS

Συνδεθείτε τώρα μέσω facebook


:: Πρωτοσέλιδα ::
 
Καύσιμα: Οι χαμηλότερες τιμές στην Κέρκυρα
 
Facebook Activity

 
Πές το...
 

Το «ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΡ» και τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

  (11135 αναγνώσεις)
Το «ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΡ»  και τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Εδώ και αρκετά χρόνια, στο παλιό Λιμάνι, δένει ένα περίεργο σκαρί με το όνομα Kalypso Star.

Φυσικά όλοι οι Κερκυραίοι το ξέρουμε. Πόσοι όμως έχουν πάει 'βόλτα' με το Καλυψώ?

Η εταιρεία ΚΑΛΥΨΩ ΕΠΕ  δραστηριοποιείται από το έτος 1988 στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στην Κέρκυρα.

Πραγματοποιεί κρουαζιέρες ωριαίας διάρκειας από το λιμάνι της Κέρκυρας και σε απόσταση τριών περίπου ναυτικών μιλίων  κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου από Μάιο έως Οκτώβρη κάθε έτους.

Το mykerkyra.gr μιλάει με τους ανθρώπους της KALYPSO L.t.d. - Undersea Cruises οι οποίοι μας λένε λίγα πράγματα, για την δραστηριότητά τους και μας συστήνουν τους, όχι και τόσο, μικρούς τους φίλους. Τα θαλάσσια λιοντάρια. :)

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία:

Η ΚΑΛΥΨΩ ΕΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία στη Χώρα μας που δραστηριοποιείται στα συγκεκριμένο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και εκπαίδευση θαλάσσιων θηλαστικών.

Κατά τη μακροχρόνια αυτή της πορεία έχει αναπτύξει ισχυρές διασυνδέσεις στο χώρο διεθνώς , οι οποίες σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία – τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της , της δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να προτείνει οργανώσει και αναπτύξει τέτοιου είδους δραστηριότητες οποιουδήποτε μεγέθους και απαιτήσεων.

Πως ξεκίνησε η ιδέα?

Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη να υπάρξει κάτι καινούριο στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, πέρα από τα συνηθισμένα, δηλαδή ταξίδια με καϊκάκια και μπαρμπεκιου. Κάτι που να συνδέει αφ’ ενός την πανάρχαια ναυτική παράδοση των Ελλήνων με καινοτομίες στο χώρο και αφ’ ετέρου τις φυσικές ομορφιές της Κέρκυρας με το θαλάσσιο πλούτο της.

Το Kalypso Star τι σκάφος είναι? Είναι ασφαλές?

Το Kalypso Star είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο τρικάρινο σκάφος με μεγάλα παράθυρα στο κεντρικό του κήτος, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα βυθού και μπορεί να εξυπηρετήσει 49 επιβάτες σε κάθε του ταξίδι.

Έτσι το Kalypso Star δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ανεξάρτητα από φυσικές ικανότητες και  ηλικία , ακόμη δε και  σε άτομα με ειδικές ανάγκες, να έχουν μια μοναδική επαφή με ένα διαφορετικό κόσμο.

Τα προηγμένης τεχνολογίας όργανα πλοήγησης με τα οποία είναι εφοδιασμένο και ο τρόπος κατασκευής με τα στεγανά του (τρεις καρίνες) το καθιστούν από τα πλέον αξιοόπλοα σκάφη καθώς, ακόμη και αν αφαιρεθεί ένα από τα «τζάμια» του, εξακολουθεί να επιπλέει.

Γίνεται κάποιου είδους ξενάγηση κατα τη διάρκεια της κρουαζιέρας?

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το βυθό και πλήθος οργανισμών και ψαριών που ζουν σε αυτόν.

Οι δύτες, με συνοδεία επιβλητικής μουσικής  προσφέρουν μοναδικό θέαμα κολυμπώντας ανάμεσα στο πλήθος των ψαριών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή μιας και τα ταΐζουν οι ίδιοι. Παράλληλα επιδεικνύουν  στους επιβάτες δείγματα του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής, όπως αστερίες, χταπόδια, αστακούς κλπ.

Ο SIMBA και η ANNA:

Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, τα θαλάσσια λιοντάρια με τους εκπαιδευτές τους παρουσιάζουν ένα μοναδικό σώου και εκτελούν μεγάλη ποικιλία συμπεριφορών (behaviors), ενθουσιάζοντας το κοινό με την εξυπνάδα και τη χάρη τους.

Τα θαλάσσια λιοντάρια (Sea Lions) είναι του είδους ZALOPHOUS CALIFORNIANUS, τα οποία ζουν στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ σε παρόμοιες περίπου περιβαλλοντικές συνθήκες.

Είναι γεννημένα σε αιχμαλωσία και σήμερα ζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ανοιχτή θάλασσα, μακριά από το θόρυβο της πόλης και σε φυσικό περιβάλλον, χωρίς τα απαραίτητα για τις πισίνες χημικά.

Τα Θαλάσσια Λιοντάρια είναι θηλαστικά, όπως και τα δελφίνια. Έχουν δηλαδή πνεύμονες και χρειάζεται να βγαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Γεννούν τέλος τα έμβρυά τους  μετά από κύηση εννέα μηνών την περίοδο μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου.

Το αρσενικό μας ονομάζεται Simba είναι 12 ετών και ζυγίζει περίπου 200 κιλά.

Το θηλυκό, η Anna, είναι 10 ετών και ζυγίζει περίπου 180 κιλά.

Καταναλώνουν το 8% του βάρους τους σε τροφή καθημερινά δηλαδή περί τα 30 κιλά ψάρια και τα δυο μαζί.

Ήρθαν σε ηλικία λίγων μόλις μηνών και αφού μεσολάβησε η περίοδος προσαρμογής τους στο νέο περιβάλλον, την ανοιχτή θάλασσα, άρχισε η εκπαίδευσή τους.

Αυτή βασίζεται αποκλειστικά και μόνον στην έμφυτη συνήθειά τους να ακουμπούν τη μύτη τους σε αντικείμενα και σε κανένα άλλο μέσο εξαναγκασμού δηλαδή βία ή στέρηση τροφής όπως ίσως πολύς κόσμος πιστεύει.

Ποιες ώρες πραγματοποιείτε τα δρομολόγιά σας?

Το Kalypso Star ξεκινά τις κρουαζιέρες του από το Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας στην παλιά πόλη, κάθε μια ώρα από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 καθημερινά.

Από που μπορούμε να πάρουμε εισητήρια, και το πιο σημαντικό ίσως, πόσο κάνουν?

Εισητήρια για την κρουαζιέρα εκδίδονται στο πλοίο αλλά και σε όλα τα τουριστικά γραφεία του νησιού της Κέρκυρας.

Οι τιμές τα τελευταία έξι χρόνια είναι σταθερές, για ενήλικες 14,00 Ευρώ και για παιδιά μέχρι 12 ετών  8,00 Ευρώ σε μια προσπάθεια να παραμείνουμε προσιτοί στο ευρύ κοινό και να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα να έχουν αυτή τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την ομορφιά του φυσικού μας περιβάλλοντος και με τη σειρά τους να το προστατέψουν.

Η τοπική κοινονία/δήμος έχουν στηρίξει την προσπάθειά σας?

Η τοπική κοινωνία και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα αυτού που προσφέρουμε καθώς και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και τον επαγγελματισμό μας, έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας.

Οι συνεργασίες της εταιρείας μας με όλους τους μεγάλους Tour Operators και τα μεγαλύτερα Τουριστικά Γραφεία που δραστηριοποιούνται στο νησί,καθώς και με γραφεία του εξωτερικού είναι απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο?

Καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως η επαφή ατόμων με ειδικές ανάγκες,  με ζώα και ειδικά με Θαλάσσια Θηλαστικά, έχει τεράστια ψυχοθεραπευτική επιρροή είναι ζητούμενο για εμάς να καταφέρουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα σε αυτό τον τομέα.

Τέλος οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους μαθητές πιστεύοντας πως αν καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους αυριανούς πολίτες του πλανήτη θα έχουμε συμβάλλει, στο κομμάτι που μας αναλογεί, στην προστασία του.

Ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζουμε να το απολαύσουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι Κερκυραίοι που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

KALYPSO L.t.d. - Undersea Cruises
41 Xen. Stratigou str. - 49100 Corfu (Kerkyra) - Greece
Tel: (30) 26610-46525 Fax : (30) 26610-23506
https://sites.google.com/site/kalypsostar1/
www.facebook.com/KalypsoStarCorfu
 

             


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
« »
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προβολές: