MyKerkyra.gr
Η τρελοκέρκυρα στο ίντερνετ!

Εσύ, είσαι αρκετά τρελός?

(ή τρελή, ανάλογα το φύλλο)

Σύνδεση


_MB_SYSTEM_LPASS

Συνδεθείτε τώρα μέσω facebook


:: Πρωτοσέλιδα ::
 
Καύσιμα: Οι χαμηλότερες τιμές στην Κέρκυρα
 
Facebook Activity

 
Πές το...
 

Corfu Museum Petsalis: Collection Of Corfu Island

  (5512 αναγνώσεις)
Corfu Museum Petsalis: Collection Of Corfu Island

Το CORFU MUSEUM είναι μια προσπάθεια σχετικά νέα, που προέρχεται όμως από πολύ παλιά. Η αρχή είναι ο ιδιόμορφος χαρακτήρας ενός συλλέκτη και στη συνέχεια μια αγάπη.

Ο κύριος Γιάννης Πετσάλης είναι μανιακός συλλέκτης και έχει μέγαλη αγάπη για την γενέτειρά του, την Κέρκυρα. Το Corfu Museum λοιπόν είναι το αποτέλεσμα αυτών των χαρακτηριστικών του.

Ο ίδιος μας λέει

Από όταν είμουν 18 χρονών αυτά τα δύο άρχισαν δειλά-δειλά να γίνονται ένα.Έτσι λοιπόν, από τότε μάζευα ότι αφορούσε την Κέρκυρα και την ιστορία της.

Ο χώρος κίνησής μου τεράστιος, γιατί αυτό το νησί βρισκόμενο στην είσοδο της Αδριατικής, ήταν ζηλευτό από όλες τις μεγάλες δυνάμεις, Δύσης και Ανατολής.

Ο συλλέκτης όσο βρίσκει τόσο η μανία του αυξάνεται.

Αυτό συμβαίνει και τώρα,μόνο που τώρα είμαι 64 ετών συνταξιούχος και έχω το χρόνο να κάνω και κάτι άλλο.Τι είναι αυτό; Επειδή νομίζω ότι κάθε συλλέκτης τα πράγματά του τα φυλάει ίσως καλύτερα και από ένα μουσείο,όμως αν και ανήκουν σ’αυτόν, δεν αφορούν μόνο αυτόν, αλλά και τον χώρο που αυτά αντιπροσωπεύουν.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το CORFU MUSEUM, το οποίο στην εξέλιξή του δεν περιλαμβάνει μόνο τα εκθέματα του συλλέκτη, αλλά ερευνά και τεκμηριώνει θέματα της τοπικής ιστορίας.Το μουσείο σήμερα έχει 79 εκθέματα-άρθρα από τα οποία τα περισσότερα θα τα διαβάσετε πιο κάτω.Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο να δημιουργούμε κάποιες ομάδες,από φίλους που θα αναλαμβάνουν κάποια θέματα να τα διεκπεραιώνουν και να δημοσιεύονται.

Κάθε Κερκυραίος, Έλληνας, Ευρωπαίος,φοιτητής, ιστορικός,ερευνητής κ.λ.π μπορεί αφού γίνει μέλος να δημοσιεύσει τα άρθρα του που θα έχουν σχέση με το σκοπό του Μουσείου.

Για το μουσείο δεν υπάρχει άλλος σκοπός παρά ελεύθερα να συνεργαζόμαστε αφιλοκερδώς για την γνώση και την γνωριμία με τον τόπο μας.Ελπίζουμε σε μια δυναμική συνέχεια γι’αυτό νησί που είναι «ατέλειωτο από ιστορία».

Η ιστοσελίδα του μουσείου, περιέχει μεταξύ άλλων:

Ιστορικά Σημειώματα, Κερκυραϊκά Σημειώματα, Κερκυραϊκά Ντοκουμέντα, Φωτογραφικά Ντοκουμέντα, Προσωπικότητες αλλά και πρωτογενές οπτικοακουστικό υλικό, βίντεο και φωτογραφιές.

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε την προσπάθεια του κου Πετσάλη, καθώς δεν είναι απλά άλλο ένα μουσείο, αλλά ένα έργο ζωής, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε πολύ κόπο και χρόνο για να συγκεντρώσει στοιχεία της ιστορίας  της Κέρκυρας. 

Η ιστοσελίδα του μουσείου είναι http://www.corfu-museum.gr

Μετάλλια, Νομίσματα και ντοκουμέντα της ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ(21 Μαρτίου 1800 έως τις 8 Ιουλίου 1807) H Πύλη της Μπαρούτης και ο Ναός των Αγ. Πάντων H  Κέρκυρα ως θεματοφύλακας των κειμηλίων της Πάργας Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1896 H Κέρκυρα στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο To Δεύτερο Ναυτικό Νοσοκομείο στον κόσμο στην Κέρκυρα: Αγία Ιουστίνa (Santa Giustina) Tα αρχιτεκτονικά σχέδια του Δημοτικου Θεάτρου Ενα από τα σπανιότερα ρολόγια του Κόσμου και η Κέρκυρα Ιστορικοί χάρτες και τοπογραφικά σχέδια της Κέρκυρας-Historical Corfu Maps and  topographicals Ο Κάϊζερ στην Κέρκυρα - Kaizer Wilhelm in Corfu


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
« »
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προβολές: